UPDATE Ora 20:00 O percheziție are loc la această oră la cetățeanul sirian de 34 de ani care a ars un afiș de pe ușa Ambasadei Israelului în România.

sondaj

UPDATE Ora 14.50: Precizările SRI:

SRI anunță că ofițerii Brigăzii Antiteroriste din cadrul SRI, care asigurau securitatea Ambasadei Israelului l-au imobilizat pe bărbatul care a încercat să incendieze ușa.

”În cursul zilei de astăzi, un bărbat a ajuns în proximitatea Ambasadei Israelului din București având un comportament suspect. Bărbatul a amenințat cu autoincendierea și a încercat să provoace daune cu un cocktail Molotov.

Lucrătorii Brigăzii Antiteroriste din cadrul SRI, care asigurau securitatea Ambasadei Israelului l-au imobilizat pe suspect și au procedat la stingerea incendiului.

Nu există materiale importante în afară de un afiș de la intrarea ușa ambasadei.

Ulterior, suspectul a fost predat poliției petnru cercetări și în acest moment se află în custodia Poliției Române”, a precizat purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea.

Update Ora 12.42: Poliția a anunțat oficial că este vorba despre un cetățean străin, în vârstă de 34 de ani și că a ars doar un afiș de pe ușa sediului ambasadei.

Comunicatul Poliției Capitalei:

„Astăzi, 3 iunie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 14 Poliție au fost sesizați, de către Serviciul Român de Informații, cu privire la faptul că un bărbat ar fi încercat să se autoincendieze.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, în cauză fiind identificat un bărbat, în vârstă de 34 de ani, cetățean străin.

Anterior sosirii polițiștilor, acesta a fost imobilizat de către Brigada Antitero a Serviciului Român de Informații.

De asemenea, lucrători din cadrul Serviciului Român de Informații, care asigurau securitatea instituției, au procedat la stingerea incendiului, fiind provocate distrugeri la un afiș de pe ușa, fără a fi înregistrate alte pagube materiale ori de altă natură.

La acest moment, activitățile sunt în desfășuare.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 14 Poliție, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.”

Update Ora 12.38: Atacatorul este cetățean sirian, potrivit surselor G4Media.

Știrea inițială: Un bărbat a încercat să incendieze, luni, ușa de la intrarea în sediul Ambasadei Israelului la București.

Potrivit primelor informații, focul a fost stins rapid, iar bărbatul a fost prins de personalul SRI care asigură paza ambasadei.

Sediul Ambasadei Israelului la București se află într-un bloc din centrul Capitalei, care beneficiază de un sistem securizat de acces și de pază.

Bărbatul în vârstă de 34 de ani a fost dus la audieri.

 

Sursa foto – pixabay.com