Pro-rusul Cozmin Gușă a făcut declarații, joi seară, la Realitatea Plus, după ce prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea și Mihai Enache au transmis că nu Gușă va fi candidatul partidului extremist la Primăria București:

sondaj

Gușă a lăsat de înțeles că este susținut de Simion și a transmis că ”și-a petrecut după-amiaza” cu el, după ce dimineață a anunțat că va fi candidatul independent pentru Primăria Generală, susținut de AUR.

Ulterior acestei afirmații Marius Lulea și Mihai Enache au contrazis spusele lui Gușă:

„Mă amuză nespus câte dezinformări apar în spațiul public. Mihai Enache este propunerea AUR pentru primăria București, nimic nu s-a schimbat, este cea mai bună soluție, un profesionist pentru o capitală europeană. Avem un proiect pe termen lung”, a transmis Lulea pe Facebook.

Mihai Enache a declarat, joi seară, chiar înainte de intervenția telefonică a lui Gușă, că este în continuare candidatul AUR la Primăria București.

După reacțiile lui Lulea și Enache, Gușă i-a ”certat” pe cei doi spunând că nu ar fi trebuit să aibă cele două reacții la adresa lui și că în cazul lui Lulea este ”și un pic de nesimțire”, mai ales că ”l-a ajutat mult”. Gușă a mai subliniat și că îl ajută de ”vreo 8 luni” pe Simion să ”treacă cu bine” de perioada electorală:

Printre declarațiile făcute, Cozmin Gușă a transmis că:

  • Ce s-a întâmplat astăzi nu a fost bine din punct de vedere al declarațiilor lui Marius Lulea și Mihai Enache. George Simion conduce cu mână de fier acest partid și îl încurajez să o facă în aceste vremuri.
  • Un singur lucru nu mi-a plăcut nici la Marius Lulea, nici la Mihai Enache. Ei trebuie să fie bucuroși că le-am venit în sprijin. Și i-am și ajutat personal, pe Mihai Enache mai puțin, pe Marius Lulea mai mult (…)
  • Marius Lulea în loc să îmi trimită un mesaj cum o face de multe ori cu ”Mulțumesc, Cozmin” se întrece în mesaje pe Facebook. E și un pic de nesimțire, dar le trece, sunt tineri, iar eu nu mă supăr (…)
  • George Simion a petrecut această după-amiază cu mine (…) la Cornu, și am discutat mai multe aspecte (…)
  • Cheltuiala, flegmele, să mă scuzați, sunt ale mele. Ultimul președinte suveranist a fost Ceaușescu, putea să fie Vadim, dar l-au furat, iar acum e șansa să fie primul după Ceaușescu. Rolul meu pe care mi l-am autoasumat este acela de a angrena vectorii
  • De vreo 8 luni de zile îl ajut pe George Simion, am încercat să îl sprijin văzând presiunea uriașă care s-a revărsat asupra lui, cu accente de disperare. AUR și George Simion au trecut mai bine peste această perioadă dinainte de alegeri.
  • În ultima lună am vorbit despre un transfer de voturi, de notorietate. AUR a evoluat foarte bine dar uneori e nevoie și de ajutor extern. Și s-a pus problema cum îi transfer eu punctele mele. Și așa am ajuns la această propunere din partea lui, marțea trecută, să candidez la Primăria București, tocmai ca să punem în dificultate celelalte partide, el considerând că sunt un candidat mai bătăios decât ceilalți trei.
  • De-aia s-au și speriat toți și prin punerea în dificultate a celorlalte partide la București urmează și punerea lor în dificultate la alegerile prezidențiale din septembrie. George Simion este un foarte bun strateg politic.

 

Sursă foto – agerpres.ro