Gânduri la cafeaua de dimineață (pe care luna asta mi-o permit cu lapte):

sondaj

Cică e nevoie de o evaluare mai drastică a cadrelor didactice. De acord în totalitate!

Cică profesorii sunt principalii vinovați pentru notele mici de la evaluarea națională și bacalaureat. Parțial de acord.

Mă întreb, însă: Cum ajung profesorii slabi să fie….ei bine, slabi și să scoată din mâinile lor elevi mediocri sau chiar slabi?

Având în vedere faptul că toți candidații la examenul de titularizare sunt licențiați ai unei universități, cum ne putem explica notele de 2, 3, 4 la examenele de titularizare? Se produce vreo pierdere a calității de profesor între susținerea examenului de licență și susținerea examenului de titularizare? Probabil nu.

Să fie oare o problemă reală în învățământul universitar care scoate absolvenți și licențiați pe benzi rulante și, de fapt, realitatea este că evaluarea din universități se face superficial sau chiar deloc?

Avem voie să punem la îndoială abilitățile profesorilor universitari ori ne pică din cer foc și pucioasă dacă îndrăznim?

Avem voie să cerem și evaluarea profesorilor universitari care scot din mâinile lor profesorii de la celelalte niveluri de învățământ?

Înțeleg că la minister și inspectorate nu avem voie să umblăm că e arș și facem buba, dar pe la universități avem voie? Sau facem buba și mai mare? – se arată pe pagina de Facebook –Educație cu Zâmbet 

 

Sursă foto – pixabay.com