Nicușor Dan, actualul primar general al Capitalei, candidat independent susţinut de USR-PMP-Forţa Dreptei, este preferat de 36% dintre locuitorii Bucureștiului, în timp ce Gabriela Firea, care în acest moment este candidata PSD, este preferată de 33%, arată rezultatele sondajului CURS publicat duminică, 25 februarie.

sondaj

Restul voturilor au mers spre Cristian Popescu Piedone (10%), Sebastian Burduja (PNL) și Mihai Enache (AUR) – ambii câte 8% și Diana Şoşoacă (SOS) – 5%.

În privința evaluării activității celor 3 ani de mandat ai primarului general, 30% au spus că a fost foarte proastă, 30% au catalogat-o drept bună, iar 29% au considerat-o drept proastă.

La partide, pe primul loc pentru Consiliul General Bucureşti este PSD – 34%, urmat de alianța de Dreapta formată din USR-PMP-Forţa Dreptei cu 23%, PNL – 16%, AUR – 13%, SOS – 6%, PUSL – 6%, altul – 3%. Sondajul CURS a folosit răspunsurile a 1.067 de persoane cu vârsta peste 18 ani din Bucureşti, iar marja de eroare a fost de plus/minus 3%, la un nivel de încredere de 95%, iar metoda de culegere a rezultatelor a fost faţă în faţă, acasă la respondenți, în perioada 9-23 februarie.

 

Sursă foto – curs.ro