Elevii din școlile din Anglia nu vor mai putea folosi telefoanele mobile la școală, anunță guvernul britanic, care susține că va trimite ghiduri în școli pentru a implementa noua măsură. Interzicerea telefoanelor ar urma să se facă încă de la intrarea în școală, propune executivul din Anglia, care pune interdicția pe seama nevoii de continuare a eforturilor pentru performanțe academice din ce în ce mai bune, conform sursei citate.

sondaj

„Telefoanele mobile vor fi interzise în școlile din Anglia, ca parte a planului guvernului de a reduce la minimum perturbările și de a îmbunătăți comportamentul în sălile de clasă. Noile orientări privind telefoanele mobile în școli (…) sprijină directorii de școli în interzicerea utilizării telefoanelor mobile pe tot parcursul zilei de școală, inclusiv în pauze. Multe școli din întreaga țară interzic deja utilizarea telefoanelor mobile cu rezultate foarte bune. Aceste orientări vor asigura o abordare coerentă în toate școlile”, a transmis Guvernul de la Londra.

Autoritățile englezești citează un raport al UNESCO din vara anului trecut prin care organizația atrage atenția asupra riscurilor pe care le implică utilizarea smartphone-urilor în școli, afirmând că „doar tehnologia care sprijină învățarea” este meritorie în școli.

 

Sursă foto – pixabay.com