Opozantul rus Alexei Navalnîi a murit în penitenciarul din Cercul Arctic în care ispășea o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru acuzații considerate motivate politic, a anunțat vineri serviciul penitenciar rus, citat de presa rusă și agențiile internaționale de presă.

sondaj

Sâmbătă, 17 februarie:

UPDATE 08:30 Navalnîi executa mai multe sentințe într-o închisoare de maximă securitate pentru fraudă, extremism și alte acuzații pe care le-a negat ca fiind motivate politic. El a fost arestat la scurt timp după ce s-a întors în Rusia, după ce s-a recuperat după o tentativă de otrăvire cu noviciok, în 2020, care aproape l-a ucis, scrie CNN.

UPDATE 07:45 Guvernul britanic i-a convocat vineri seară pe diplomaţii ambasadei Rusiei pentru a le face cunoscut că autorităţile ruse sunt considerate „pe deplin responsabile” de moartea principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, scrie AFP.

UPDATE 07:37 Cel puțin 100 de persoane au fost arestate în Rusia, pentru că au protestat după vestea morții opozantului rus Aleksei Navalnîi, scrie Sky News. Filmări şi imagini din Moscovaşi Sankt Petersburg au arătat ofiţeri care smulgeau pancartele protestatarilor şi îi târau pe alţii de la altare improvizate în memora lui Navalnîi. Jurnalişti au fost, de asemenea, filmaţi fiind reţinuţi. Deşi poliţia nu a oferit detalii despre arestări, procurorii i-au avertizat pe ruşi să nu participe la niciun protest în masă la Moscova.

 

 

Sursa foto – pixabay.com