Gabriela Firea și-a etalat și marți seara, la Antena 3, supărarea că liderii PSD întârzie să o desemneze candidata partidului la Primăria Capitalei, afirmând că partidul transmite un semnal prost cetățenilor prin această lipsă de asumare a unei strategii politice care ar aduce câștig partidului.

sondaj

„În momentul în care un partid are un potențial candidat care e cotat cu peste 30% dar care nu e desemnat oficial și se fac alte negocieri pentru candidați care sunt cotați cu 8-10%, e normal să îți pui întrebarea ce semnal le transmiți oamenilor. E afectată în felul acesta cultura organizațională. Pentru că membrii de partid care muncesc, aduc proiecte și sunt validați prin vot nu sunt susținuți, așa că în viitor ei își vor spune de ce să mai muncească. La nivel de teorie spun acest lucru și e valabil pentru toate partidele (…)”, a comentat Firea, referindu-se la faptul că partidul ei, PSD, ar negocia în detrimentul ei pentru susținerea unui candidat liberal, adică a lui Sebastian Burduja.

„Calea cu candidatura lui Burduja nu a fost discutată încă. Dar Burduja să vină să ne arate când poate el să obțină 250.000 de voturi în București așa cum am obținut eu”, a comentat Firea, adăugând că ea nu se grăbește, nu face nici presiuni la partid, nici nu amenință cu demisia, dar că e normal „din respect pentru cetățeni să nu afle în ultimul moment cine sunt candidații la Primărie și de ce se schimbă o configurație în ultimul moment”.

Gabriela Firea a spus că rămâne „un candidat pentru candidatura la Primăria Capitalei” și că așteaptă să aibă o discuție cu conducerea PSD pe acastă temă.

Ea a respins speculațiile că liderul PSD Marcel Ciolacu și-ar dori să candideze la Primăria Capitalei. „În partid nu s-a discutat așa ceva (…) Dimpotrivă, am vorbit cu el (legat de specualțiile apărute în presă privind candidatura lui Ciolacu – n.red) și mi-a sugerat că nu e adevărat, că e o știre falsă”, a spus Firea. Ea a subliniat că în vară s-au făcut sondaje în care a fost măsurat și Ciolacu, fără însă să detalieze procente.

De asemenea, social-democrata a spus că nu și-a exprimat interesul pentru a candida pentru un mandat de europarlamentar sau pentru vreo altă funcție.

 

Sursa foto – https://www.facebook.com/gabifirea/photos