Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 30 septembrie, la Timișoara, că există „o formă de șantaj” la adresa lui, dar și a altor responsabili statali, după ce a propus proiectul de lege privitor la eliminarea păcănelelor din orașe.

sondaj

„Am pornit cu domnul Simonis (n.r. deputatul Alfred Simonis, președinte interimar al Camerei Deputaților) la o analiză, ceea ce înseamnă aceste jocuri de noroc și păcănele. Normal că mi-am luat partea de jocuri de noroc la Guvern și am început să lucrez împreună cu experții din Ministerul de Finanțe, să vedem ce trebuie modificat ca șmecherii să nu ne mai păcălească. A fost inițiat și un proiect de lege cu celebrele păcănele pe care le găsiți, domnii primari, în toate comunele dumneavoastră și dumneavoastră știți cel mai bine nenorocirile pe care le creează”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a adăugat că oamenii, mai ales când au o situație financiară precară, cred că jucând la aceste jocuri se vor îmbogăți imediat, dar consideră că datoria lui este să facă în așa fel păcănele să fie eliminate din toate orașele, „așa cum este peste tot în Europa”.

„Sunt pregătit, la fel ca Simonis și Grindeanu, și nu mi-e frică de nimic din ceea ce am făcut. Dar să știți că ei nu se opresc aici. Să îți fie frică de ceea ce pot inventa despre dumneavoastră. De aceea, eu consider că deja am ajuns într-o formă de șantaj. Și, în calitatea mea de prim ministru, solicit statului român să vadă dacă vorbim de o încălcare a legii și de un șantaj sau vorbim doar de un fenomen întâmplător, că nu știu ce Sorin stă la masă cu liderul populiștilor, astăzi. Fiindcă sunt foarte determinat să duc tot ceea ce am început la capăt” – a spus Ciolacu.

 

Sursă foto – marcel.ciolacu/facebook.com