A început școala și, mai multe unități de învățământ încep să le solicite elevilor uniformă. Părinții nu cunosc exact legea și, uneori, se văd constrânși să facă lucruri pe care nu și le doresc.

sondaj

 „Sunt părinte al unui elev înscris la școala Sfântul Vasile. Azi, 19.09.2023 am fost informat în grupul de părinți că trebuie să ne conformăm deciziei consiliului de administrație și anume obligativitatea purtării uniformei școlare, și mai mult de atât, obligativitatea de a avea inscripționat pe haine sigla școlii, evident toate aceste pe cheltuiala părinților.

Această decizie a consiliului de administrație este în contradicție cu legile din România, si anume, uniforma școlară nu poate fi obligatorie pentru că ar duce la discriminări ale elevilor și privarea dreptului la educație”, a scris un părinte astăzi pe adresa redacției Observatorul Prahovean

Acesta ne-a trimis și print-screen-uri de pe grupul de școală al copilului, unde li se solicită părinților să se organizeze pentru achiziționarea de uniforme.

Consiliul de Administrație al școlii a decis următoarele:

1.Obligativitatea purtării uniformei școlare (tricou polo alb cu mânecă scurtă/lungă, pantaloni/fustă bleumarin, negri/neagră, albaștri/albastră).

Pachetul 1: achiziționarea și inscripționarea produselor prin intermediul croitoriei (conform info postate)

Pachetul 2: doar inscripționarea tricoului/tricourilor. Părintele va achiziționa personal tricoul.

Alte precizări:

A.Azi, începând cu ora 14, doamna croitoreasă va veni la școală pentru măsurători. Prima clasă programată este 7D. (…) Doar acei părinți care nu doresc să opteze pentru Pachetul 1 sunt rugați să mă anunțe de Whatsapp, în privat, până la ora 14. Centralizarea Pachetului 1 o va face doamna casier. Pe Whatsapp îi veți trimite nr. de tricouri și tipul de tricou pentru care optați. (…)”

Potrivit mesajelor de pe grupul de Whatsapp, se impune obligativitatea așa-zisei „uniforme” și a purtării însemnelor școlii.

Sursă – Observatorul Prahovean

 

 

Sursă foto – pixabay.com