Directoarea Colegiului Național „I.L Caragiale”, Andreia Bodea, spune că a informat în repetate rânduri părinții că sunt elevi care ar consuma droguri, însă, reacția a fost, în cele mai multe cazuri, una de negare. Alții chiar ar fi amenințat-o că o dau în judecată, în cazul în care nu vine cu dovezi.

sondaj

Andreia Bodea, director Colegiul Național „I.L Caragiale” din București:

Școala poate să facă din păcate foarte puține lucruri. Un lucru pe care poate să îl facă și îl face greu e o colaborare cu părinții, care în momentul în care eu ca director am o suspiciune, văd un elev care e foarte obosit, tot timpul pune capul pe bancă și nu era așa, are pupilele dilatate, despre care colegii spun că ar fi consumat în afara școlii sau undeva ceva, am anunțat părinții că am o asemenea suspiciune.

În acel moment, în majoritatea cazurilor mă lovesc de negare, de părinți care spun „aveți vreo dovadă?”. Nu am dovezi, că în momentul în care voi găsi în școala o dovadă, cu ea m-am dus la DIICOT și la Poliție. Nu m-am aflat în această situație, pot să am o suspiciune. Ei se duc, se întâlnesc la petreceri, la evenimente, unde se duc și își văd colegii consumând. Unele informații ajung și la mine.

De obicei e negarea după care vine amenințarea. În foarte puține cazuri părinții cooperează și spun că î să le facă analize. Sunt multe categorii de părinți, nu vreau să arunc un blam asupra lor. Poate nu au timp, sunt ocupați, mulți sunt absenți și suplinesc cu bani, cu bunuri, cu vacanșe, cu excursii, în ciuda prevenției care se face în Caragiale. Numărul consumatorilor în rândul minorilor crește, mai ales după pandemie. Se văd lipsiți de perspectivă, inutili și încearcă această evadare într-o lume care nu este reală. Când se trezesc, se trezesc tot în lumea în care va trebui să trăiască. – a declarat aceasta pentru Digi24

 

 

Sursă foto – pixabay.com