În noua lege a învățământului preuniversitar arată că părinţii vor putea lua legătura cu profesorii doar în intervalul orar stabilit prin regulamentul de organizare și funcționare al unității de învățământ, potrivit rador.ro.

sondaj

Totodată, la înscrierea copilului la creșă, grădiniță sau școală, directorul respectivei unități de învățământ va semna un contract educațional cu părinții elevului.

Semnarea unui contract educațional este una din obligațiile pe care părinții o au odată cu înscrierea copilului într-o unitate de învățământ. Contractul prevede drepturile și obligațiile reciproce ale părților, garantând drepturile copiilor.

În funcție de specificul fiecărei unități pot fi adăugate și alte clauze, a căror natură nu poate afecta interesul antepreșcolarului, preșcolarului sau al elevului.

Regulament strict pe utilizarea telefoanelor

Începând din această toamnă, elevii nu vor putea utiliza telefoanele în școli, cu excepția zonelor special autorizate conform regulamentului intern.

Măsura este mai strictă decât cea precedentă, care interzicea folosirea telefoanelor doar în timpul orelor de curs. Acum, dispozitivele pot fi confiscate de către profesori dacă sunt folosite în afara zonelor permise, urmând ca acestea să fie înapoiate ulterior.

 

 

Sursă foto – pixabay.com