Premierul României, Marcel Ciolacu, se află, luni, în Grecia pentru a participa la dineul informal cu lideri europeni, oferit de premierul elen Kyriakos Mitsotakis. Printre întrevederile consemnate de Ciolacu la Atena se numără și cea cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

sondaj

„Am discutat cu președintele ucrainean despre eforturile continue ale României de a sprijini Ucraina. Suntem alături de Ucraina până la victorie și reconstrucția țării. Susținem începerea negocierilor de aderare cu UE în acest an. Românii din Ucraina au sprijinul nostru comun”, a transmis Ciolacu, postând și o imagine de la întâlnirea cu Zelenski.

Volodimir Zelenski a ajuns luni la Atena după ce în weekend a fost în vizită oficială în Suedia, Olanda și Danemarca pentru a negocia preluarea unor noi avioane de luptă F16.

Grecia de asemenea a furnizat Kievului ajutor umanitar şi arme, inclusiv vehicule de luptă pentru infanterie, puşti de asalt Kalaşnikov, lansatoare şi muniţie.

La reuniunea de la Atena mai sunt prezenți preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, dar şi şefi de stat şi de guvern din Sud-Estul Europei şi Balcanii de Vest.

 

Sursă foto – pixabay.com