Constantin Sava, primarul din Urziceni, Ialomița, membru PNL, spune că spitalul e controlat și „vedem cine și de ce se face vinovat”. Cum răspunde el pentru lipsurile din spital.

sondaj

La câteva ore după ce o femeie de 24 de ani a născut în fața Spitalului Municipal din Urziceni, pe trotuar, edilul din oraș a răspuns întrebărilor Libertatea.

Ministerul Sănătății a numit situația „inacceptabilă” și a insistat, încă din startul unui comunicat, că spitalul ține de Primăria Urziceni.

În dialogul cu Libertatea, Sava acuză că medicii nu vin la Urziceni, ci preferă Bucureștiul, că femeia trebuia supravegheată și internată înainte să nască și că, deși spune că nu face „separare între romi și români”, sugerează că medicii nu vin să se angajeze în spital, preferând Bucureștiul, și din cauza problemelor pe care le creează cei din localitatea de origine a femeii.

Femeia care a născut pe trotuar este din Bărbulești, unde, potrivit ultimului recensământ, aproape 80% din populație este romă. De asemenea, tânăra este și surdo-mută, au spus autoritățile.  În același timp, Sava acuză că primăriile unor orașe mici primesc în administrare spitale care deservesc alte zeci de comune și că Ministerul Sănătății „doar controlează”.

Continuarea pe libertatea.ro

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/photo.php?fbid=632520618917925&set=pb.100064799770019.-2207520000.&type=3