Scriitorul Vasile Ernu pentru Libertatea:

sondaj

Pentru mine, protestul profesorilor a devenit protestul întregii societăți care spune un nu hotărât acestui gen de dezvoltare: o dezvoltare care ne pune în pericol viitorul. Pentru că acest protest spune radical un mesaj – prima și cea mai importantă investiție a unui stat trebuie să fie în oameni. Resursa umană este tot. Dacă în oameni nu investim și nu le cream o bunăstare  decentă atunci totul este în zadar.

Un regim care nu se axează mai întâi pe bunăstarea, sănătatea și educația oamenilor nu merită susținut. Iar Educația și Sănătatea sunt primele care trebuie să fie în vizor. Protestul profesorilor a pus acest accent esențial: pe ordinea și semnificația lucrurilor. Ei au introdus pe agenda publică ordinea lucrurilor – mai întâi de toate Educația copiilor noștri. Și acest mesaj are un sprijin popular total.

Profesorii și-au început refacerea statutului social

Al doilea lucru important: profesorii au arătat că sunt o forță și că ei nu mai pot suporta umilința și vor să-și recapete statutul pe care-l merită într-o societate modernă. Cum am mai scris: felul în care ne remunerăm profesorii și felul în care-i apreciem ne arată ce preț punem pe educație.

Continuarea pe Libertatea.ro

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/vasile.ernu