Într-un editorial pentru Libertatea, Costi Rogozanu vorbește despre ”vendeta” președintelui Iohannis împotriva corpului profesoral care-și cere drepturile în stradă.

sondaj

„Eu sper să se înțeleagă foarte bine la nivelul sistemului și oamenii să se întoarcă de marți la școală pentru că nu mai au de ce să facă grevă. Și atunci, eu cred că foarte mulți dascăli care deja s-au săturat, se vor întoarce.

În plus, cum îndrăznește cineva să pună în pericol examenele naționale? Există o generație întreagă care dă Bacalaureatul, care trebuie să meargă la facultate. O generație care dă capacitatea. Au primit tot ce s-a cerut, de ce să mai continue greva?”, a spus Klaus Iohannis aflat la Chișinău pentru summit-ul Comunităţii Politice Europene.

”Luni la amiază au început directive, presiuni către directori, inspectorate: mai numărați-i o dată!, vedeți câți mai sunt în grevă!, puneți-i să vă dea cereri de renunțare la grevă!, băgați-le-o pe aia cu destinul distrus al copiilor! etc.”

”Iohannis e acel primar care s-a plimbat ani de zile pe pietonala din Sibiu, cu o mașină dată de o firmă privată, fără să-l deranjeze nimeni. Omul e un paradoxal gherțoi manierat.  Ăsta e Iohannis, uitasem, dar ne-a amintit zilele acestea cât de violent și rudimentar gândește. Și-a pus omul din guvern, pe Ligia Deca, fosta lui consilieră, să execute toate mișcările agresive de distrugere a grevei și să bage spaima în părinți și copii. În tot timpul ăsta, partidele noastre mari și guvernante tac mâlc.

Iohannis și-a ales un partid imaginar: el e cu acei părinți care vociferează că-și distrug concediile din cauză că nu se încheie mediile.  Păi, oameni buni, să ne hotărâm, dacă ne facem școală din aia superbă, în funcție de vacanțe și de ce vor părinții, dacă asta e România Educată, anunțați-mă și pe mine. Că am intrat în învățământ acum doi ani, alți oameni au merite mari, zeci de ani de muncă, dar, oricum, aș vrea să știu ca să și ies. Să nu mă trezesc cu comitete de părinți care să-mi ceară excursii săptămânale și ore suplimentare cu Budeanu și Prelipceanu.” – scris Costi Rogozanu

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/klausiohannis/photos