Aproximativ 70% dintre profesori fac grevă, restul se prezintă la clasă. Credeți că profesorii care nu fac grevă ar trebui să nu primească marire de salariu?

sondaj

Liderii de sindicat au declarat miercuri seară, ca răspuns la oferta guvernului de acordare a unui card cu 2.500 de lei în loc de creșteri de salarii, că primele mesaje care vin de la profesorii afiliați sunt de respingere a ofertei, dar un răspuns final va fi dat joi, potrivit Edupedu.ro.

“Până acum mesajele care vin sunt de respingere a acestei oferte”, spune Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație (FSE).

Marius Nistor, liderul FSE spune că “mâine vom da un răspuns foarte clar. Mâine va exista un foarte clar din partea organizațiilor sindicale aia membri intrați în grevă generală”.

Nistor a spus că joi va avea loc mitingul de la București și că greva continuă și joi, potrivit Edupedu.ro.

Oferta Guvernului a fost prezentată de secretarul general al guvernului, Marian Neacșu (PSD) după 4 ore și jumătate de discuții: acordarea unui card pentru cadrele didactice și auxiliare cu 1.000 de lei în luna iunie și 1.500 în octombrie.

 

 

Sursă foto – pixabay.com