Biserica Ortodoxă Română a respins categoric marți ideea parteneriatului civil, în replică la condamnarea României de către CEDO pentru faptul că nu protejează cuplurile de același sex.

sondaj

Un comunicat de presă al purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, califică parteneriatul civil drept ”sursa toxică a destrămării importanței familiei” și ”un element destructurant al ordinii spirituale și morale din societate”, și susține că parteneriatul civil ar fi primul pas spre legalizarea căsătoriei între persoanele de același sex.

Marți, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a admis plângerea formulată de Asociația ACCEPT și 21 de familii împotriva Statului Român prin care s-a sesizat încălcarea Articolului 8 din Convenția CEDO, ”dreptul la respectarea vieţii private şi de familie” în cauza Buhuceanu și alții vs România. Hotărârea vine la 4 ani după ce 42 de persoane au dat în judecată statul român din cauza lipsei de recunoaștere și protecție legală pentru familiile lor.

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, susține într-o declarație acordată G4Media că prin această decizie, România este obligată să adopte o legislație prin care recunoaște și protejează cuplurile de același sex.

 

 

Sursă foto – basilica.ro