Alina Gorghiu, preşedintele interimar al Senatului a declarat miercuri, în emisiunea Proiect de Ţară: România, că PNL are de 4 ani de zile premier, deşi scorul în alegeri nu îi dădea niciun drept să aibă, iar acesta nu este meritul PNL, este efortul şi capacitatea preşedintelui de a susţine un premier care a venit din partea PNL. Ea a mai afirmat că PNL trebuie să recunoască faptul că preşedintele României a avut un cuvânt greu de spus în opţiunile de politică internă.

sondaj

Întrebată când se va dezice PNL de preşedintele Klaus Iohannis, aflat pe final de mandat, aşa cum s-a întâmplat în istorie de-a lungul timpului, Alina Gorghiu a spus că ”e un un păcat, o meteahnă”.

”Le-am spus colegilor mei deja, chiar dacă unii mă vor critica, alţii vor înţelege, PNL are de 4 ani de zile premier, deşi scorul în alegeri nu îi dădea niciun drept să aibă acest prim-ministru. Scorul politic în alegeri nu îţi dădea dreptul să ai poziţia de prim-ministru. Cu toate acestea, de 4 ani avem prim-ministru liberal. Ăsta nu este meritul PNL, este efortul şi capacitatea preşedintelui de a susţine un premier care a venit din partea PNL, pentru că a existat acest parteneriat instituţional între PNL şi preşedinte iar PNL trebuie să recunoască faptul că preşedintele României a avut un cuvânt greu de spus în opţiunile de politică internă, în ecuaţia politicii interne din România”, a spus Gorghiu.

Preşedintele interimar al Senatului a menţionat că ”crede că a fost o greşeală, de-a ungul timpului, să desconsideri preşedintele în ultimele luni de mandat”.

”Uitaţi-vă la fake news-ul de dinainte de Paşte, cu tăierile de salarii. (..) A fost un fake news care a rulat în primetime o săptămână, până nu a ieşit preşedintele şi a zis că în România, cât eu voi fi preşedinte nu se vor tăia salariile, acest subiect nu s-a s-a sistat, nu s-a mai discutat. Eu cred că puterea preşedintelui, valoarea lui politică, instituţională, este foarte mare, este cel mai legitimat, are peste 6 milioane de voturi în spate”, a arătat ea.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/alinagorghiu/photos