Preşedintele interimar al PSD Neamţ, Daniel Vasilică Harpa, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în maxim trei săptămâni vor fi organizate alegeri pentru o nouă conducere a filialei.

sondaj

Anunţul vine în contextul condamnării definitive la închisoare cu executare a fostului preşedinte al filialei, Ionel Arsene.

„În cel mai scurt timp vom avea o conducere aleasă la PSD Neamţ. Maxim în trei săptămâni vom organiza alegeri”, a declarat preşedintele interimar al PSD Neamţ.

Întrebat dacă va candida pentru funcţia de preşedinte al filialei, Daniel Vasilică Harpa a răspuns: „Voi candida la funcţia de preşedinte al PSD Neamţ şi vă asigur că voi conduce partidul cu o mână de fier”.

De asemenea, Daniel Vasilică Harpa, primar de Târgu Neamț, a precizat că ar putea candida, anul viitor, şi la preşedinţia Consiliului Judeţean, dacă va fi susţinut de partid.

„Am trei mandate de primar, deci ştiu cu ce se mănâncă administraţia locală”, a spus Harpa.

În ceea ce priveşte condamnarea lui Ionel Arsene, actualul preşedinte interimar al PSD Neamţ, a declarat: „A fost, cel puţin de când sunt în politică, un camarad adevărat. A condus 10 ani organizaţia şi nu a pierdut alegerile. A fost apreciat la nivel naţional şi judeţean. (…) Voi fi alături de familia lui Ionel Arsene, pentru că aşa trebuie, să fii aproape de prieteni, de camarazi. Mă gândesc în special la părinţii lui”.

Tot în urma condamnării, Prefectul Vasile-Adrian Niţă a anunţat, joi, că a semnat ordinul privind încetarea mandatului lui Ionel Arsene de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, acesta fiind ales din partea PSD.

„Urmare a faptului că au fost îndeplinite toate condiţiile procedurale prealabile prevăzute de OUG.57/2019 privind Codul administrativ, în sensul că secretarul general al judeţului Neamţ a înaintat astăzi instituţiei noastre referatul constatator nr. 7927 din 16.03.2023, alături de toate înscrisurile din care rezultă motivul legal al propunerii, a fost emis Ordinul prefectului nr.96 din 16.03.2023 privind încetarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ al domnului Ionel Arsene”, a declarat prefectul Vasile-Adrian Niţă.

Ionel Arsene a fost condamnat definitiv, vinerea trecută, de Curtea de Apel Braşov, la 6 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă.

Poliţiştii nu l-au găsit până acum pe Arsene, fapt pentru care a fost emis mandat internaţional de arestare.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/ionel.arsene72