Jurnaliștii români prezenți în Bulgaria în timpul vizitei cancelarului austriac Karl Nehammer și a ministrului de interne Gerhard Karner nu au avut voie să pună întrebări nici în germană, nici în bulgară, susține un jurnalist TVR. Și în decembrie, înainte cu o zi de blocarea accesului României și Bulgariei la Schengen, la conferința susținută de Nehammer la Viena, jurnaliștii români au fost ignorați.

sondaj

La Elhovo, zeci de ziariști bulgari, austrieci, dar și români au vrut să afle detalii despre vizită de la Nehammer, care a răspuns și câtorva întrebări, dar niciuneia adresată de ziariștii veniți special de la București, a semnalat trimisul TVR Lucian Pîrvoiu, pe Facebook.

”SCANDALOS! DISCRIMINARE PE BAZĂ DE NATIONALITATE IN UE!

Cancelarul austriac karl nehammer tocmai a aterizat pe helidromul directoratului poliției de frontieră Elhovo, de lângă granița cu Turcia. E însoțit de ministrul de interne karner, cunoscut pentru rasismul, xenofobia și disprețul față de români. Sfidarea României și a românilor continuă. Aparatul de presă al președinției bulgare interzice jurnaliștilor români să pună întrebări, fie ele și în germană sau bulgară, pe motiv că e o vizită bilaterală și „când va veni cancelarul în România, atunci o spuneți lune întrebări” ne-a spus doamna de la președinție. O atitudine cel puțin neprietenoasă, care nu face decât să întărească cele mai sumbre bănuieli. Oare cu ce am greșit ca să fim batjocoriți până și de prietenii bulgari? De ce suntem discriminați față de bulgari și austrieci pe baza nationalității? De ce nu putem pune intrebări fie și în bulgară sau germană, dacă acesta e protocolul vizitei bilaterale?”

 

Sursă foto – pixabay.com