Explozie și incendiu masiv pe podul Kerci, care leagă Crimeea de Rusia

Traficul ferovirar și cel rutier au fost oprite pe podul Kerci, pod inaugurat de Putin în 2018 și considerat o rută importantă de aprovizionare pentru armata rusă, în urma unei explozii. Presa rusă de stat scrie că un tren de marfă încărcat cu combustibil a explodat, fără să precizeze și o posibilă cauză, transmite publicația rusă independentă Meduza.

Pe rețelele sociale au apărut imagini care arată o garnitură de tren în flăcări, dar și că o parte a podului din secțiunea rutieră s-a prăbușit.

„Un rezervor de combustibil a luat foc pe una dintre secțiunile podului din Crimeea”, a relatat agenția rusă RIA Novosti citând un oficial local.

Totodată, un alt oficial prorus din Crimeea a spus, pentru agenția rusă Tass, „este prea devreme pentru a vorbi despre motive și consecințe”, iar un alt oficial prorus a afirmat că structura de rezistență a podului nu a fost afectată. În acest moment, nu este clar dacă Ucraina are vreo legătură cu explozia.

Podul a fost construit anexarea Crimeei de către Rusia, în 2014, și inaugurat de Putin în mai 2018. Se întinde pe aproximativ 19 kilometri și este una dintre cele mai mari investiții în infrastructură ale Moscovei în peninsula ocupată.

 

 

Sursă foto – meduza.com