Patriarhul Kiril – Soldații ruși uciși în Ucraina vor fi spălați de toate păcatele

La câteva zile după ce Vladimir Putin a anunțat prima mobilizare în țară de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse a afirmat că soldații ruși care vor muri în războiul din Ucraina vor fi spălați de toate păcatele lor, potrivit Le Monde.

Patriarhul Kiril este un aliat fidel al președintelui rus. El și-a exprimat deja sprijinul pentru intervenția militară în Ucraina, a criticat oponenții războiului și i-a invitat pe ruși să fie solidari cu Kremlinul.

Propagandiștii lui Putin se tem de o revoltă populară de proporții împotriva războiului din Ucraina/ Soloviov și Simonian au criticat la televiziunea de stat rusă modul în care decurge mobilizarea: ”Vă jucați cu oameni înarmați”

„Biserica se roagă ca această bătălie să se încheie cât mai repede, astfel încât cât mai puțini frați să se omoare între ei în acest război fratricid”, a spus Kiril, în vârstă de 75 de ani, în prima sa predică de duminică de la ordinul de mobilizare. „Dar, în același timp, Biserica își dă seama că, dacă cineva, mânat de simțul datoriei și de nevoia de a-și onora jurământul (…), moare în îndeplinirea acestei îndatoriri, atunci (…) se va fi sacrificat pentru alții. Și astfel credem că acest sacrificiu spală toate păcatele pe care o persoană le-a comis”- a adăugat el.

 

 

Sursă foto – rfi.com