Liderii de vârf ai PNL i-au cerut șefului organizației București, Ciprian Ciucu, să îi retragă sprijinul politic primarului general, Nicușor Dan, au declarat pentru G4Media surse politice. Până la acest moment, organizația PNL București nu a dat nici un răspuns cererii, potrivit informațiilor G4Media.

sondaj

O astfel de mișcare politică ar avea două efecte.

Primul – blocarea completă a proiectelor lui Nicușor Dan, care acum se sprijină pe o majoritate formată din PNL și USR în Consiliul general. Reamintim că primarul general al Capitalei nu poate trece nici un proiect major fără votul Consiliului General.

Al doilea efect politic ar fi scăderea dramatică a șanselor lui Nicușor Dan pentru un al doilea mandat de primar general. El a câștigat alegerile locale din 2020 cu sprijinul PNL și USR, într-o alianță forjată de Ludovic Orban. De altfel, Nicușor Dan a rămas apropiat de Orban, iar o parte din apropiații fostului lider PNL au fost numiți în funcții de conducere la primărie de către Nicușor Dan.

Dacă ar pierde sprijinul PNL, Nicușor Dan ar rămâne probabil și fără sprijinul USR, partid de care s-a despărțit cu scandal în 2017.

Potrivit informațiilor G4Media, liderii PNL cer retragerea sprijinului politic pentru Nicușor Dan din cauza percepției negative a activității primarului general, după cum indică mai multe sondaje de opinie recente.

 

 

Sursă foto – nicusor.dan/facebook.com