Premierul Ciucă anunță sprijinul României pentru agricultorii și fermierii din Republica Moldova, afectați de embargoul impus de Rusia

V

Nicolae Ciucă l-a primit joi, la Palatul Victoria, pe ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova, Vladimir Bolea. Cei doi au discutat fluxul de aprovizionare cu produse agricole și alimente, afectate de agresiunea militară rusă din Ucraina. În contextul în care România rămâne cel mai important avocat al aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, premierul a transmis disponibilitatea Guvernului de a oferi întregul sprijin pentru a gestiona procesul de aderare la Uniunea Europeană, inclusiv din perspectiva domeniului agriculturii.

Totodată, prim-ministrul României a dat asigurări de întreaga deschidere a țării noastre pentru a sprijini agricultorii și fermierii din Republica Moldova, afectați de embargoul impus de Rusia, dar care beneficiază de accesul produselor lor pe piața Uniunii Europene.

Cu aceeași ocazie, au fost abordate și noi soluții de a procesa produse alimentare ale fermierilor români în Republica Moldova.

 

 

Sursă foto – dw.com