Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că nu s-a discutat în coaliție propunerea PSD de creșterea a pensiilor și salariilor de la 1 ianuarie 2023, așa cum a propus PSD, și că nu poate să răspundă cu da sau nu la întrebarea dacă acest lucru se va întâmpla.

sondaj

”Nu am discutat în coaliție, nu avem încă proiectul de buget pentru anul 2023, nu pot să răspund cu da sau nu Eu sunt convins că domnul Budăi cunoște foarte bine ce scrie în fișa postului guvernului, cred că și în fișa postului ministrului muncii. Când venim cu astfel de propuneri, trebuia să aibă în vedere că trebuia consultarea Consiliului Național Tripartit și la nivelul coaliției și guvernului. Vom avea o clarificare la nivelul guvernului. Este vorba de responsabilitate. (…) Este vorba despre responsabilitate, ce așteaptă oamenii de la noi, că guvernul e în măsură să ia decizii reale și nu vorbe.” –  a declarat Nicolae Ciucă.

Mai mulți lideri PNL, printre care Alina Gorghiu, Gigel Știrbu și Raluca Turcan, au avut, miercuri,  ieșiri anti-PSD în cadrul unei ședințe a conducerii liberalilor, potrivit surselor G4Media. Aceștia au criticat mai cu seamă declarațiile lui Marius Budăi, ministrul PSD al Muncii, care a anunțat miercuri că PSD propune creșterea salariului minim la 3.000 de lei, creșterea pensiei minime și a punctului de pensie, fără să fi avut în prealabil discuții cu PNL. Unii nemulțumiți din PNL i-au cerut premierului inclusiv remanierea lui Budăi, dacă acesta repetă gestul, potrivit surselor G4Media.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/IonelNicolaeCiuca