Începând de vineri, până la 50 de litri de carburanți se pot alimenta la benzinăriile MOL și OMV din Ungaria, au anunțat cele două companii.

sondaj

În cazul în care accidental este achiziționată o cantitate mai mare de 50 de litri, costul întregii cantități cumpărate va fi calculată la prețul oficial din UE (aproximativ 800 forinți/litru), chiar și pentru mașinile cu număr de înmatriculare maghiar.

Totuși, compania națională maghiară MOL a anunțat că momentan va da dovadă de înțelegere și nu va aplica prețul oficial din UE pentru cantitățile mai mari de 50 litri în cazul în care cantitatea achiziționată accidental depășește cu doar câțiva litri pragul de 50 litri. Motivele sunt că având în vedere că măsura este una foarte recentă și pentru că implementarea acesteia în toate benzinăriile MOL va necesita câteva zile. În plus, nu există niciun dispozitiv special montat la pompele de alimentare care să oprească alimentarea la limita de 50 de litri.

Vehiculele cu greutatea cuprinsă între 3,5 și 7,5 tone și cu numere de înmatriculare maghiare, precum și mașinile agricole, pot fi alimentate în continuare la pompele MOL și OMV la prețul plafonat fără nici o limită de cantitate.

 

 

Sursă foto – Mol Group