După ce  a anunţat că în judeţul Dâmboviţa, acolo unde lucrările elevilor care au susţinut Evaluarea Naţională au fost corectate digital, doar 7 lucrări din aproximativ 4.000 au înregistrat diferenţe mai mari de 1 punct, Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că profesorii care au înregistrat diferenţe mari de punctaj la examenul care conţinea grilă nu vor mai avea voie să corecteze.

sondaj

Sorin Cîmpeanu a explicat, joi seară, la Digi24 că lucrările care au fost evaluate digital şi s-au semnalat diferenţe mari de punctaj au fost direcţionate imediat către alţi doi evaluatori.

„În judeţul Dâmboviţa, în care am avut evaluare digitală, doar 7 lucrări din aproape 4.000 de lucrări au înregistrat diferenţe mai mari de un punct între evaluatorul 1 şi evaluatorul 2. Fiind corectare digitală, sistemul a remarcat instantaneu diferenţe mai mari de un punct şi le-a redirecţionat către alţi doi evaluatori. Aceste lucruri au putut fi reglate într-o manieră cât se poate de eficientă” – a declarat Sorin Cîmpeanu.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/SorinMCimpeanu