Parlamentul a votat introducerea educației sexuale în școli sub numele de ”Educație pentru sănătate”. Noua disciplină se va preda începând cu clasa a VIII și doar cu acordul scris al părinților

Educația sexuală la școală se va face doar din clasa a 8-a și doar cu acordul scris al părinților, potrivit unui vot dat marți în Camera Deputaților, cameră decizională.

În prima formă a proiectului de lege se prevedea că ”în unităţile şcolare se derulează sistematic, cu acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai copiilor, programe de educaţie pentru viaţă, inclusiv educaţie sexuală”.

Klaus Iohannis a atacat proiectul de lege la CCR, care a stabilit că e constituţional, şi ulterior l-a retrimis Parlamentului pentru reexaminare.

El a fost adoptat acum cu 224 voturi „pentru”, unul „contra” şi 49 de abţineri.

Programele ce vor putea fi predate au ca scops prevenirea bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii la minore, un fenomen care pune Romania pe un prim loc nedorit intre tarile Uniunii Europene.

A fost scandal în sală la adoptarea legii, după ce deputatul AUR Alin Coleşa a afirmat că nu este nevoie de „sexualizarea copiilor”,  în condițiile în care Alianța s-a împotrivit constant introducerii acestei discipline de la clasele mici. Nu avem nevoie de masturbarea copiilor, de ideologie de gen, de avorturi la adolescenţi, de sexualizarea lor într-un cuvânt, a răbufnit reprezentantul AUR.

România nu reuşeşte să ţină sub control fenomenul mamelor minore, tot mai multe de la an la an, țara noastră ajungând pe locul doi în Europa, cu cele mai multe naşteri şi avorturi la fetele sub 18 ani. Sarcina în adolescență are numeroase consecințe negative asupra viitoarelor mame, precum și costuri sociale și economice.

Persoanele cu cel mai scăzut nivel de educație au cele mai multe sarcini, de peste trei ori mai mare decât cele care au absolvit învățământul obligatoriu sau ani de liceu.

 

 

Sursă foto – pixabay.com