Ministrul Turismului, Daniel Cadariu – Litoralul românesc are nevoie de 20.000 de angajați străini, din afara UE

Una dintre problemele turismului din România o reprezintă angajații sau, mai bine zis, lipsa lor. Într-un interviu wall-street.ro, Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Turismului, a precizat că, pentru litoral, necesarul de forță de muncă importată este de circa 20.000 de oameni, în 2022.

”Personalul este o realitate negativă în majoritatea industriilor. Numai în domeniul turismului, pentru 2022, am avea nevoie de 50.000 de astfel de salariați, dintre care doar 20.000 doar pe litoral” – a declarat Cadariu.

În plus, acesta a precizat că necesarul de forță de muncă importată din afara Uniunii Europene, pentru anul în curs, este de aproximativ 300.000 de muncitori.

În timp ce eșuează în a-și reține angajații români, țara noastră încearcă să găsească soluții pentru atragerea cât mai multor oameni din afara granițelor Uniunii Europene.

În acest sens, Ministrul Turismului a menționat că viza de lucru a fost prelungită de la 60 la 180 de zile, pentru ca angajatul cu pricina să nu se trezească cu viza expirată în timpul șederii sale în țară.

 

 

Sursă foto – cnn.com