Laura Kovesi – Dacă aş fi ministru de Finanţe, probabil că nu aş putea dormi din cauza evaziunii fiscale

Şefa Parchetului European, Laura Codruţa Kovesi, susţine că autorităţile din statele membre ale Uniunii Europene nu manifestă o dorinţă suficient de mare să recupereze între 30 şi 60 de miliarde de euro la nivelul Uniunii, din cauza evaziunii fiscale în fiecare an. Fosta şefă a DNA susţine că dacă ar fi ministru de Finanţe, probabil că „nu ar putea dormi” din această cauză.

Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Parchetului European (EPPO), a declarat pentru Euronews că autorităţile fiscale din UE nu reuşesc să colecteze  taxa pe valoare adăugată (TVA) în valoare aproximativ 130 de miliarde de euro în fiecare an, dintre care între 30 şi 60 de miliarde de euro sunt pierdute din cauza evaziunii fiscale sau „pur şi simplu furate” din trezoreria ţării. Situaţia menţionată de fosta şefă DNA se întâmplă de decenii, după cum singură afirmă.

 „Dacă aş fi ministru de Finanţe, probabil că nu aş putea dormi din cauza asta. Mai ales în contextul economic actual, când inflaţia este la un nivel foarte mare” – a spus Kovesi.

 

 

Sursă foto – politico.com