Părinții îi acuză pe profesori că au devenit mai exigenți după ce au revenit la școala față în față – Notele mari se dau mult mai greu sau nu se mai dau deloc

Mai mulți părinți mărturisesc pe grupul civic „Părinții cer schimbare” că profesorii au devenit mult mai exigenți cu elevii lor de când cursurile s-au reluat fizic, la capătul celor doi ani de restricții sanitare. Copiii se adaptează mai greu acum la școala față-n față, explică părinții, și profesorii ar trebui să fie mai indulgenți la note.

„Notele mari se dau mult mai greu sau nu se mai dau deloc. Și aici mă refer inclusiv la ora de sport, de exemplu. Copilul meu are două note de 8 la sport, dar are și colegi care au note de 5 și 6. Copiii sunt demoralizați, văd că mediile lor se duc rapid în jos, mediile astea care sunt atât de importante prin prisma Evaluării Naționale” – a scris un părinte.

Fără recapitulare după școala online

Un alt părinte din Sibiu mărturisește că, în timpul pandemiei, unii profesori nu au reușit să-și țină orele online, astfel că elevii au rămas în urmă cu materia. O problemă majoră a fost la fizică.  Revenind în bănci, spune ea, copiii nu au avut parte de o recapitulare a materiei, de explicații suplimentare din partea profesorului de fizică, ci doar de „teste foarte grele”. „A trebuit să facem noi meditații cu el”, spune ea.  În plus, profesorul de desen a devenit, dintr-odată, foarte exigent. „Dacă până anul trecut, copilul meu era de nota 10 și îl felicita mereu, acum primește numai note de 7. Nu-mi pot explica această schimbare”, a adăugat ea.

Continuarea pe Scoala9.ro

 

Sursă foto – pixaba.com