Update 22.10  Vineri va fi convocat Biroul Executiv al PNL, la ora 14:00, au declarat surse liberale pentru G4Media. Calendarul a fost stabilit la Guvern, în cadrul întâlnirii pe care premierul Nicolae Ciucă a avut-o cu prim-vicepreședinții partidului. Pentru a fi statutar, BEx are nevoie să întrunească o treime din numărul total de membri. Consiliul Național va fi convocat duminică, eveniment la care vor participa 600 de delegați, în timp ce Congresul, cu 1500 de delegați, a fost stabilit pentru 10 aprilie, au mai declarat sursele G4Media.

sondaj

Update 21.35 Surse din tabăra Cîțu au declarat pentru G4Media că președintele PNL a cerut lista cu semnăturile împotriva sa, dar că liderii partidului ar fi refuzat să i le dea. Pe de altă parte, surse din tabăra anti-Cîtu sustin că acesta nu doar că ar fi primit lista, ci că șeful PNL a studiat-o cu atenție pentru a verifica veridicitatea semnăturilor liderilor de organizații județene.

Update 21.22 Alte organizații care au votat pentru convocarea unui Congres PNL sunt Călărași, Brăila, Giurgiu, Olt și Dolj, au declarat sursele G4Media.

Update 21.15 Cei patru prim vicepreședinți PNL sunt la guvern împreună cu premierul Nicolae Ciucă și mai mulți lideri PNL, potrivit surselor G4Mediax.

Update 21.11 Organizațiile care au votat deja pentru convocarea unui Congres PNL pentru schimbarea actualului lider al partidului sunt Sibiu, Bistrița Năsăud, Mureș, Brașov, Vrancea, Alba și Buzău, au declarat sursele G4Media.

Update 20.44 Teodor Stolojan a declarat la ieșirea din sediul PNL că la întâlnire sunt circa 20 de lideri, printre care Dan Vîlceanu și Alin Nica.

Update 20.13 La întâlnirea informală organizată de Florin Cîțu cu ocazia aniversării sale au participat și Violeta Vijulie, și Monica Anisie.

Update 20.01 Cei patru prim-vicepreședinți ai PNL intenționează să convoace vineri o ședință a BPN care să pregătească întrunirea Consiliului Național pentru duminică, 3 aprilie. Scopul Consiliului Național este convocarea Congresului PNL, în care facțiunea anti-Cîțu vrea să îl schimbe pe fostul premier din funcția de conducere a partidului cu Nicolae Ciucă, conform surselor G4Media.

Update 19.47 De la ora 19:00 era programată, la sediul PNL din Aleea Modrogan, o întâlnire informală convocată de Florin Cîțu cu ocazia zilei sale de naștere, care este vineri. Până la această oră au venit doar Theodor Stolojan, Alina Gorghiu și Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL.

Update 19.45 Toate organizațiile județene ale PNL, cu excepția celor din Constanța, Gorj, Argeș, Timișoara, dar și a organizației Sectorului 3, se află pe lista celor semnatare pentru schimbarea lui Florin Cîțu din funcția de președinte al PNL, au declarat pentru G4Media surse liberale din tabăra anti-Cîțu.

Update 19.07 Liderii organizației județene PNL Buzău anunță printr-un comunicat că Biroul Politic Județean al PNL Buzău a decis, astăzi, în unanimitate, transmiterea solicitării către Biroul Politic Național de a convoca congresul pentru numirea unui nou președinte al Partidului Național Liberal.

Update 19.03 Întâlnirea s-a încheiat, potrivit surselor G4Media. Florin Cîțu nu ar fi acceptat cererea de a demisiona

Articol inițial: Întâlnirea decisivă pentru șefia PNL are loc joi în jurul la ora 18.00 la Vila Lac din București, au declarat pentru GMedia surse liberale.

Întâlnirea a fost convocată de cei patru prim-vicepreședinți al PNL, care îi vor cere lui Florin Cîțu să demisioneze din funcție. Ei vor prezenta o listă cu semnăturile majorității șefilor de organizații județene.

Cei patru prim-vicepreședinți PNL sunt Rareș Bogdan, Lucian Bode, Gheorghe Flutur și Iulian Dumitrescu.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/florinVcitu