Carnea de miel este cu 9% mai scumpă, la poarta fermelor, față de anul trecut

Mielul cu greutatea mai mică de 13 kilogame vândut la poarta fermelor europene este în această perioadă cu peste 9% mai scump decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Carcasa de 100 de kilograme de miel cu greutatea mai mică de 13 kilograme costa în medie, în a 11-a săptămână a anului, 646,7 de euro, cu 9,4% mai mult decât în perioada similară a anului trecut și cu 1,3% peste nivelul din luna anterioară, după un salt săptămânal de 0,3%, arată ultimele date ale Comisiei Europene ce se referă la prețurile de producător.

În ceea ce privește mielul de peste 13 kilograme, prețul mediu în UE este de 707,6 euro carcasa de 100 de kilograme, cu 5,3% mai scump față de anul trecut.

România este al doilea cel mai mare producător de carne de oaie din UE, având o cotă de piață de 17%, cu un număr de 6,3 milioane de capete tranșate. Cel mai mare producător este Estonia care a livrat anul trecut 9,7 milioane de capete.

 

Sursă foto – dw.com