Rusia amenință că rupe relațiile cu SUA după ce Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin „criminal de război”

Rusia amenință că rupe relațiile cu Statele Unite, după ce președintele american Joe Biden l-a numit pe omologul său rus Vladimir Putin „criminal de război” și „dictator criminal”, relatează The Guardian.

Ministerul rus de Externe l-a convocat luni pe ambasadorul SUA la Moscova. și i-a înmânat o notă de protest față de declarațiile „inacceptabile” ale lui Biden. Rusia a informat SUA că legăturile dintre cele două țări sunt pe punctul de a fi rupte.

Astfel de declarații ale președintelui american, nedemne de un om de stat de un rang atât de înalt, duc relațiile ruso-americane în pragul rupturii”, se arată într-un comunicat al ministerului rus de Externe.

Săptămâna trecută, răspunzând la întrebarea unui jurnalist, Biden a declarat că îl consideră pe Putin „criminal de război”, urmare a invaziei declanșate de președintele rus asupra Ucrainei.

Declarația a stârnit o reacție vehementă a Kremlinului, care a spus că este o „retorică inacceptabilă și de neiertat”.

A doua zi, însă, Joe Biden a spus că liderul de la Kremlin este un „ucigaș pur care duce un război imoral împotriva poporului ucrainean” și un „dictator criminal”.

 

 

Sursă foto – cnn.com