Două fetițe au fost lovite de o mașină de Poliție în timp ce traversau strada, pe trecerea de pietoni, în Sectorul 1. Una dintre ele a murit

Două fete au fost accidentate de o mașină a Poliției, joi, în timp ce traversau strada, în Sectorul 1 al Capitalei. Una dintre fetițe, în vârstă de 13 ani, a murit, iar cealaltă, în vârstă de 11 ani, a suferit multiple traumatisme și a fost dusă la spital, a declarat pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, Daniel Vasile.

UPDATE 19.10 Premierul Ciucă vrea anchetă rapidă în cazul fetiței călcate de mașina poliției: „Sunt consternat de moartea violentă a copilei”

UPDATE 17.55 Poliția Capitalei a transmis că primul apel la112 a fost făcut de polițistul implicat în accident, care a solicitat sprijin medical pentru persoanele rănite.

„După producerea evenimentului rutier, polițistul s-a aplecat asupra uneia dintre victime pentru a vedea în ce stare se află. Imediat a accesat telefonul mobil, pentru a formula apelul”, precizează Poliția Capitalei.

UPDATE 16.34 Imagini surprinse de camere video din zonă și difuzate de Digi 24 arată că fetițele ar fi încercat să traverseze strada pe o trecere de pietoni, iar mașina Poliției avea viteză.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat pentru HotNews.ro că este vorba despre două fete în vârstă de 13 și 11 ani. Fetița de 13 ani a intrat în stop-cardiorespirator și s-a încercat fără succes resuscitarea sa, fiind declarat decesul.

Cealaltă fetiță a suferit multiple traumatisme și a fost preluată de o ambulanță și dusă la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

Poliția Capitalei a transmis că accidentul a avut loc în jurul orei 13.30, iar autospeciala implicată ar fi avut în funcțiune semnalele luminoase.

  • „Agentul de poliție aflat la volan, polițist încadrat în anul 2017, a surprins și accidentat două minore ce erau angajate în traversarea străzii.
  • Autospeciala rula cu semnalele luminoase în funcțiune.
  • La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de prim ajutor”, a transmis Poliția Capitalei.

 

 

 

Sursă foto – facebook/isu