Aurelian Bădulescu, liderul consilierilor generali PSD, spune că alocarea a 1,1 milioane lei pentru Administrația Parcului Natural Văcărești este „un vot al inconștienței”.

sondaj

Proiectul adoptat, astăzi, de către Consiliul General al Municipiului București, cu 30 de voturi pentru și 21 de abțineri, prevede alocarea sumei de 1,1 milioane lei, din fondul de rezervă al Primăriei Capitalei pentru Administrația Parcului Natural Văcărești.

Din acești bani, mai puțin de 10% sunt destinați funcționării parcului. Cea mai mare parte a alocării, 80 de milioane de lei, este necesară pentru plata salariilor celor 20 de angajați ai noii administrații pe următoarele 6 luni.

Aurelian Bădulescu spune, însă, că, din fondul de rezervă, se pot face alocări numai pentru anumite cheltuieli.

”Astazi in Consiliul General al Municipiului Bucuresti a fost adoptata o hotarare, emanatia Primarului 0, prin care 1,1 MILIARD de lei au fost alocati din fondul de urgenta al Municipiului Bucuresti, catre Administratia Parcului Natural Vacaresti.

Care este urgenta? Nici Nicusor nu stie, insa a convins sau a corupt consilieri generali sa ii voteze ineptia, in conditiile in care acelasi Nicusor cere bani de la guvern ca sa poata achita restantele STB, care se ridica la 1,3 miliarde de lei.

Aceasta miscare este o tentativa a matematicianului, care s-a materializat prin concursul consilierilor generali ai PNL si PMP, de a sustrage bani din bugetul municipiului Bucuresti fara a exista o nevoie reala pentru acesti bani si nici macar cadrul legal. Pe intelesul tuturor: Primarul 0 sifoneaza banii bucurestenilor.

Administrația Parcului Natural Văcărești a fost înființată cu două luni în urmă și nu are încă un obiect de activitate, deoarece Agenția Națională a Ariilor Protejate nu a semnat, încă, contractul prin care noua structură din subordinea Consiliului General ar urma să preia administrarea Deltei Văcărești.

De altfel, și planul de management și regulamentul parcului natural vor fi finalizate abia în toamna anului viitor. Iar paza parcului va fi asigurată numai din ianuarie 2022, și cu sprijinul Primăriei Sectorului 4.” – a scris Aurelian Bădulescu pe PAGINA DE FACEBOOK

Consilierul general PSD consideră că ar fi vorba despre niște „locuri călduțe”, care ar fi create pentru persoane apropiate unor grupuri de interese.

În context mai trebuie amintit faptul că Administrația Națională pentru Ariile Protejate nu a semnat, încă, contractul prin care Administrația Parcului Natural Văcărești ar urma să preia în administrare Delta Văcărești.

Mai mult decât atât, noua administrație va introduce pază în parc abia de anul viitor, iar planul de management și regulamentul parcului natural vor fi finalizate abia în toamna anului viitor.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/aurelianbadulescu.ro