S-a declanșat marele război, ușor de anticipat, părinți-profesori. Bomba a fost declanșată strategic de guvern. În loc să spună „n-avem bani, resurse să facem testul în școli”, au rostogolit responsabilitatea către școli, deși știau că e o misiune imposibilă. Iar școlile au rostogolit-o către familii. Iar părinții urlă acum la profesori.

sondaj

Se fac primele testări în masă ale elevilor. Trebuie recoltată salivă, iar testul ne arată dacă există posibilitatea de infectare. Nu e un rezultat sigur. Dacă apar două linii din testul cu salivă, trebuie și un PCR.  S-au distribuit tutoriale, cu ministrul Rafila, cu ministrul Cîmpeanu pe post de asistent de producție, cu un elev care scuipă în recipient. Totul pare simplu. Nu e simplu.

Guvernul a cumpărat testele. Testele sunt gratuite. E mare lucru, așa cum e mare lucru că avem vaccin gratuit. Nu sunt ironic, atenție! Există un mare „DAR”. Testul nu e relevant fără un PCR ulterior, în cazul în care copilul e testat pozitiv. Pe ce bani faci PCR-ul? Cel mai probabil, pe banii părinților. Pentru că sunatul la DSP în perioada asta este pierdere de timp, după cum știm. Deci nu doar responsabilitatea a fost pasată oficial, ci și noi costuri.

Continuarea pe Libertatea.ro

 

 

Sursă foto – dw.com