Kelemen Hunor – În ceea ce priveşte bisericile, nu există intenţia de a introduce certificatul verde. Vaccinarea obligatorie în sensul că e musai, este imposibil, indiferent ce credem

Vicepremierul UDMR Kelemen Hunor anunţă, joi seară, că nu se ia în calcul introducerea certificatului verde pentru participarea la slujbele de la biserică, iar în ceea ce priveşte certificatul verde profesional discuţiile continuă în coaliţie.

”Când pui în pericol sănătatea celuilalt, atunci nu mai eşti liber”, afirmă Kelemen Hunor, precizând, însă, că ”vaccinarea obligatorie în sensul că e musai, este imposibil”. Kelemen Hunor afirmă, însă, că e necesară vaccinarea în domenii unde se intră zilnic în contact cu multe persoane, mai ales cu categorii vulnerabile.

În coaliţie există discuţie în continuare cum să arate legea (referitoare la certificatul verde profesional – n.r.). Până când nu finalizăm toate dezbaterile nu vreau să vin cu o soluţie. În ceea ce priveşte bisericile, nu există intenţia de a introduce certificatul verde, nici la farmacie, nici la alimentara nu trebuie să prezinţi certificatul verde. Trebuie să pui mască să respecţi celelalte verde. Nu există o astfel de intenţie, categoric nu”– a declarat, joi seară, la Antena 3, Kelemen Hunor.

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz