Profesorii care se implică în asamblarea testelor Covid pentru elevi vor fi recompensați cu zile de concediu, a anunțat luni ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o postare pe Facebook.

sondaj

Informația însoțește un scurt film în careexemplifică utilizarea testelor de salivă, care vor fi introduse de joi în şcoli.

Testele pe bază de salivă au fost distribuite școlilor cu componentele separate, iar ministrul promite zile de concediu cadrelor didactice care se vor implica în asamblarea acestor componente.

Cele 6,5 milioane de teste de salivă pentru școli au fost cumpărate de Departamentul pentru Situații de Urgență prin Oficiul Național pentru Achiziţii Centralizate și distribuite inspectoratelor școlare.

„Au fost două loturi: un lot de 1,5 milioane de teste, livrat la cutii de 25 (de bucăți – n.r.) și un lot de 5 milioane, livrat la cutii de 50. Am fost informați că această modalitate de livrare, în formă comună, cutii de 25 și 50 de teste, s-a făcut pe parcursul întregii perioade în toate țările europene, care au avut la rândul lor această problemă”- a explicat ministrul Educației.

El a mai completat că la unele inspectorate școlare s-au implicat profesorii să asambleze kit-urile de testare și că așteaptă și implicarea Ministerului Sănătății.

“Este într-adevăr o dificultate, cea a asamblării pe componente a acestor teste. Dar acest lucru s-a făcut deja în multe judeţe, avem raportările de la inspectorate. În al doilea rând, acest consum de timp din partea cadrelor didactice este compensat de importanţa existenţei acestor teste în şcoli. (…) Pentru acei colegi care s-au implicat deja şi care se vor implica am anunţat că Ministerul Educaţiei, apreciind acest efort făcut în zile libere, va compensa prin zile de concediu, în măsura posibilului. Este un efort pe care îl recunoaştem şi îl apreciem, este făcut în interesul siguranţei sanitare în şcoli”- a explicat ministrul Educaţiei.

 

 

Sursă foto – cnn.com