Angajații unui spital din Botoșani care furau din mâncarea pacienților au fost sancționați cu reduceri salariale între 5 și 10%

Cinci angajați de la bucătăria Spitalului Județean din Botoșani au fost sancționați cu reduceri salariale de 10% și 5%, după ce au furat din mâncarea pacienților, potrivit Monitorul de Botoșani. Salariații unității ar putea răspunde însă și penal, deoarece cazul a ajuns în atenția procurorilor.

Managerul unității și un director le-au declarat polițiștilor că au făcut un control la bucătărie și într-o magazie au observat un coş de inox, marcat ca fiind pentru deşeuri. În momentul în care au ridicat capacul, au descoperit că în interior erau, de fapt, alimente aranjate într-un sac curat; nici urmă de deșeuri. Deși incidentul a avut loc pe 31 august, plângerea conducerii a ajuns abia în luna octombrie în atenția polițiștilor.

Doi bucătari şi coordonatorul bucătăriei au fost sancţionaţi cu o diminuare de 10% a salariului pe o perioadă de trei luni. Alţi doi salariaţi, care făceau curățenie în bucătărie, au fost şi ei sancţionaţi cu o reducere de 5% din salariu pentru trei luni.

În paralel, cei 5 angajați ai spitalului sunt cercetați într-un dosar de delapidare.

 

 

Sursă foto – redit.com