Conform BBC, zeci de mii de oameni au participat duminică, la Bruxelles, la un marş împotriva restricţiilor impuse în contextul pandemiei, iar poliţia a intervenit pentru a bloca un grup care devenise violent.

sondaj

Potrivit poliţiei belgiene, zeci de mii de oameni au participat la demonstraţie. Marşul a început paşnic, însă forţele de ordine au folosit ulterior tunuri cu apă şi gaze lacrimogene după ce mai mulţi participanţi au lansat diverse proiectile.

Cinci polițiști au fost răniți în Olanda și cel puțin 40 de persoane au fost reținute în trei provincii, în timp ce protestele violente împotriva restricțiilor COVID-19 au continuat și în noaptea de sâmbătă spre duminică. Trei persoane despre care se crede că au fost lovite de gloanțele poliției erau încă în spital duminică, potrivit unui comunicat al autorităților.

În Croaţia, mii de oameni au mărşăluit pe străzile capitalei Zagreb pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de impunerea vaccinării pentru lucrătorii din sectorul public, în timp ce în Italia, câteva mii de oameni s-au adunat la Circus Maximus pentru a protesta faţă de certificatele cerute la locul de muncă, în transportul public şi diverse spaţii.

Un protest al anti-vacciniștilor a avut loc, sâmbătă seara, și la Roma, Italia. Aproximativ 3.000 de demonstranți s-au adunat în zona Circului Maximus pentru a protesta împotriva restricțiilor, scandând „Libertate, libertate!”.

Autorităţile franceze au trimis zeci de ofiţeri de poliţie pentru a reprima revolta din insula caraibiană Guadelupa, departament al Franţei. În timpul protestelor de noaptea trecută au avut loc şi jafuri la zeci de magazine şi unele au fost incendiate în timpul protestelor din Franţa.

 

 

Sursă foto – bbc.com