Poliția recunoaște că inițial a tras mai multe focuri de avertisment, dar ulterior, a tras și în direcția mulțimii, “deoarece situația le punea polițiștilor viața în pericol”, a declarat un purtător de cuvânt pentru Reuters. În acest fel, mai afirmă oficialul, cel puțin două persoane au fost rănite. Totodată, peste 20 de persoane au fost arestate.

sondaj

Protestatarii au aruncat cu petarde și cu pietre în direcția polițiștilor. Ulterior, au incendiat mai multe mașini, printre care și unele ale polițiștilor.

Manifestanții sunt nemulțumiți că autoritățile vor să introducă noi restricții, inclusiv folosirea certificatului verde Covid pentru acces în interiorul clădirilor, precum în restaurante sau cafenele. De asemenea, guvernul intenționează să anuleze toate evenimentele publice care urmează să aibă loc de Crăciun și de Anul Nou.

Săptămâna trecută, după ce țara a înregistrat un număr record de cazuri Covid (aproape 14 mii), guvernul a introdus noi restricții pentru a limita înmulțirea cazurilor, precum închiderea magazinelor și a restaurantelor mai devreme, desfășurarea evenimentelor sportive fără spectatori sau limitarea vizitelor între persoane care nu sunt din aceeași familie. Săptămâna aceasta, Olanda a depășit pragul de 20 de mii de cazuri de coronavirus, cele mai multe de la începutul pandemiei.

 

 

Sursă foto – nbc.com