„Testele vor putea fi administrate la domiciliu, de către părinți sau sub supravegherea părinților sau a reprezentanților legali sau în școală. Atunci când există dorința colegilor, cadre didactice pentru a fi administrate în școală, este nevoie și de acordul părinților”, a anunțat Ministrul Educației în această seară.

sondaj

Acesta a spus că părinții își vor da acordul prin intermediul unui formular, ce va fi elaborat de Ministerul Sănătății: „Acordul părinților va fi exprimat într-un formular, pentru care am agreat că va fi elaborat de către Ministerul Sănătății”.

„Rezultatul va putea fi trimis dirigintelui, în scris sau prin e-mail sau învățătorului sau unor persoane desemnate în școală” – a completat Sorin Cîmpeanu.

Dacă părinții le fac copiilor testele acasă, nu mai e necesar acordul lor, după cum a declarat Ministrul Educației:

„Este foarte posibil, pentru a acoperi toate situațiile, ca în ziua de vineri fiecărui elev sau copil de grădiniță să i se pună la dispoziție două teste pentru săptămâna viitoare. Dacă părinții decid să le facă acasă, evident că nu e nevoie de acordul părinților, pentru că ei înșiși le administrează, dacă profesorii în școală prin decizia Consiliului de Administrație consideră că administrarea poate fi organizată în școală, copilul va merge cu cele două teste sau cu testul de luni și testul de joi pentru a fi administrat în școală”.

 

 

Sursă foto – dw.com