Comisarul european pentru Piaţa Internă, Thierry Breton, a discutat, joi, la Bucureşti, despre importanţa adoptării certificatului verde, susţinând că acest document este, alături de vaccin, o unealtă pentru asigurarea “supravieţuirii” pe timp de pandemie.

sondaj

“Uneltele împotriva noului val al pandemiei sunt vaccinul şi certificatul verde. Este important să fie votat certificatul verde. Da, este important ca acesta să fie utilizat, pentru că ştim că, împreună cu vaccinarea şi certificatul verde, avem cheia pentru a ne asigura supravieţuirea şi, de asemenea, să fim parte pentru ceea ce este important pentru noi toţi – comunitatea europeană” – a precizat Breton în cadrul unei conferinţe de presă comune cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă.

De asemenea, comisarul a atenţionat că, în cazul în care nu reuşim să “învingem” noul val al pandemiei de SARS-CoV-2, există riscul să revenim la nepopulara măsură a “carantinării generale”- aşa numitul lockdown.

“Ştim că există şi un preţ – un preţ economic, un preţ social de plătit şi preţul acesta e mult prea ridicat. Ştim că aceste două instrumente funcţionează. Acum este momentul să acţionăm. Trebuie să fim uniţi să câştigăm împreună această luptă”- a adăugat Breton.

Totodată, oficialul UE a făcut apel la solidaritate europeană în lupta împotriva pandemiei:

“Deja avem peste două miliarde de persoane care au fost vaccinate cu succes pe întreaga planetă şi nu au existat probleme. Acum este momentul să fim uniţi, pentru că este un război pe care noi îl vom câştiga împreună. La urma urmei, cu toţii împărtăşim aceleaşi valori, noi, ca europeni, împărtăşim aceleaşi valori. Deci, este momentul să fim uniţi şi să reacţionăm acum. Nu mai putem aştepta încă o lună, pentru că virusul nu aşteaptă”.

 

Sursă foto – politico.eu