Migranții aduși de Belarus forțează granița cu Polonia. Un polițist a fost grav rănit

Violențele au izbucnit, marți, la granița Polonia-Belarus, după ce migranții disperați să treacă în Uniunea Europeană au început să arunce cu pietre în militarii polonezi, transmite presa internațională.

Forțele masate la frontieră de autoritățile de la Varșovia au răspuns cu tunuri de apă și gaze lacrimogene.

Poliția de frontieră poloneză precizat că migranții din tabăra situată lângă punctul de trecere a frontierei Kuznica-Bruzgi au început să se comporte „agresiv” și să arunce cu pietre și diverse obiecte în militari.

„Pentru a preveni trecerea ilegală a frontierei, au fost folosite tunuri cu apă împotriva migranților agresivi„- a precizat instituția într-un mesaj pe Twitter.

Potrivit oficialităților poloneze, unul dintre militarii care apărau frontiera a fost grav rănit după ce a fost lovit de un proiectil

„Din păcate, ca urmare a atacului inspirat de partea belarusă, un polițist a fost rănit grav”, arată un alt mesaj de pe contul de Twitter al poliției.

Ministerul polonez al apărării a distribuit pe Twitter imagini în care ofițerii și soldații polonezi stau umăr la umăr, cu scuturi, în fața potopului de obiecte contondente aruncate peste aruncate peste gardul de sârmă ghimpată.

Ministerul a descris scena drept un „atac al migranților”.

Ministerul a acuzat, de asemenea, serviciile din Belarus că i-ar fi echipat pe migranți cu grenade paralizante.

 

 

Sursă foto – cnn.com