PSD ar fi propus la negocierile cu PNL o taxă de solidaritate pe lux, pentru case de peste 120 mp, masini de peste 50 000 de euro sau venituri de peste 100 000 euro pe an, au declarat surse liberale pentru ȘTIRIPESURSE.RO. Social-democrații neagă categoric.

sondaj

PSD se opune reducerii cu 25% a personalului bugetar din administrația centrală, așa cum ar vrea liberalii.

Social-democrații au mai solicitat refacerea IPTANA, firma de stat de proiectare și studii de fezabilitate pentru infrastructură mare.

De cealaltă parte, PNL a spus la negocieri că primăriile fără bani de salarii să strângă cureaua. Pe de altă parte, PSD ar putea renunța la impozitarea progresivă la schimb cu acceptarea de către PNL a reintroducerii voucherelor de vacanță.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat sâmbătă, după încheierea discuţiilor cu PSD, că negocierile pe programul de guvernare vor continua şi duminică pentru că mai sunt câteva capitole de finalizat. „Mai erau câteva capitole, le facem mâine (…). Finanţe, Justiţie şi Muncă – le discutăm mâine”, a precizat Cîţu, la Palatul Parlamentului.

Liderul liberal a adăugat că speră ca săptămâna viitoare să fie dat un vot în Parlament pentru învestirea noului Executiv.

 

 

Sursă foto – bmw.com