Un bărbat de 32 de ani din Republica Moldova s-a ales cu dosar penal după ce a încercat să vândă 11 cutii de Arbidol pe internet, potrivit Ziarul de Iași. Medicamentul, care este fabricat în Rusia, nu este autorizat în UE, însă este folosit neoficial și în mod voluntar pentru tratarea COVID-19.

sondaj

Bărbatul care vindea Arbidol pe internet este cercetat penal pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

Acesta oferea spre vânzare 11 cutii cu Arbidol, deşi medicamentul nu este autorizat, el fiind de origine rusească, folosit la tratarea Covid-19 acolo.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi s-au sesizat din oficiu.

”În urma investigaţiilor efectuate, a fost identificat un bărbat de 32 de ani care ar fi oferit spre vânzare medicamentele, deşi nu ar fi autorizat în acest sens. Asupra bărbatului au fost găsite 11 cutii cu medicamente, care au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi. Cercetările continuă”– au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

 

 

Sursă foto – facebook.com