Angela Merkel spune că cei care încă nu s-au vaccinat, deși valul patru face ravagii, „ar trebui să înțeleagă că au o datorie față de restul societății, de a-i proteja pe ceilalți”, relatează Reuters. Declarația a fost făcută, joi, în contextul unui vârf de infectări în Germania – peste 50.000 de noi cazuri.

sondaj

Numărul de cazuri din Europa a început să crească în ultimele săptămâni, iar experții avertizează că în unele țări încă există riscul ca sistemele sanitare să fie copleșite din nou, în mare parte pentru că nevaccinații încă răspândesc boala, iar unii dintre ei ajung în stare gravă.

„Trebuie să facem clar că avem dreptul să ne vaccinăm, ceea ce este un mare noroc, o reușită imensă a științei și tehnologiei. Avem, de asemenea, obligația să contribuim la protejarea societății”- a spus șefa guvernului german.

„Atunci când vezi o creștere exponențială a numărului de cazuri, trebui să acționezi imediat pentru că nu există o înțelegere în societate a ceea ce înseamnă «exponențial»”.

Germania a înregistrat, joi, un număr record de noi infectări cu coronavirus, raportând 50.196 de cazuri suplimentare în 24 de ore, potrivit institutului sanitar Robert Koch, un indicator al severităţii valului epidemic care a lovit ţara.

 

 

Sursă foto – dw.com