Ludovic Orban, fost preşedinte al PNL, a lansat mai multe atacuri la adresa actualei conduceri a partidului, criticile sale fiind legate de faptul că liberalii se pregătesc să guverneze alături de PSD. Orban a anunţat şi că va pleca din partid, dacă PNL va merge la guvernare cu social-democraţii.

sondaj

„Am venit să îmi susţin punctul de vedere categoric că sunt împotriva oricărei înţelegeri cu PSD. În toată viaţa mea politică am luptat împotriva stângii, împotriva oricărei formule de guvernare cu PSD. E o ruşine pentru conducerea PNL că a angajat discuţii cu PSD în loc să facă ce-şi doreau românii: să refacă coaliţia de centru-dreapta. Decizia de a face înţelegeri cu PSD la presiunea lui Iohannis reprezintă o trădare gravă.  Reprezintă o sinucicere politică pentru cei care iau o astfel de decizie”- a declarat Ludovic Orban.

Fostul şef al liberalilor a subliniat că doar cei care au interese ar merge pe varianta PSD.  „Alianţa cu PSD reprezintă un avantaj pentru cei care vor contracte cu statul, vor funcţii, vor să se îmbogăţească din relaţia cu statul, care vor să câştige fără să le pese de ceea ce doreşte cetăţeanul român”- a completat Orban.

Fostul lider al PNL a anunţat şi posibila despărţire de partid: „Dacă se face o alianţă cu PSD drumurile se vor despăţri, eu rămân fidel cetăţenilor români care au avut încredere în PNL şi în valorile liberale”

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/ludovicorbanpm