57% dintre germanii consideră că vaccinarea ar trebui să fie obligatorie pentru adulți, indiferent de profesie

În Germania se înregistrează recorduri de noi infectări. Unele spitale avertizează că vor ajunge în curând la limita capacităților. În acest context, mulți oameni își doresc măsuri mai dure privind vaccinarea.

În ciuda numărului tot mai ridicat de infectări (vineri dimineața s-a ajuns la recordul de peste 37.000 de cazuri noi în 24 de ore, n. red.), doar un sfert dintre germanii intervievați în această săptămână în cadrul sondajului ARD-Deutschlandtrend au declarat că se tem să contracteze virusul. Sondajul este efectuat de institutul demoscopic infratest-dimap.

57 la sută dintre cei intervievați sunt însă îngrijorați de o posibilă îmbolnăvire a copiilor, care încă nu sunt vaccinați, iar 62 la sută se tem de o îmbolnăvire gravă a vârstnicilor. În același timp, 57 la sută dintre germani se tem că viața publică ar putea fi limitată prin noi restricții în următoarele săptămâni, iar 58 la sută sunt îngrijorați de faptul că sistemul medical din Germania ar putea să ajungă la limita capacităților în valul patru al pandemiei.

Lockdown pentru nevaccinați?

Unele spitale din regiuni cu deosebit de multe cazuri grave au lansat deja semnale de alarmă în acest sens. Există și persoane vaccinate care se infectează, dar majoritatea pacienților care ajung la terapie intensivă sunt nevaccinați. Rata de vaccinare din Germania crește, dar foarte încet, iar multe persoane intervievate în cadrul sondajului sunt în favoare obligativității vaccinări pentru anumite categorii profesionale, cum ar fi angajații din spitale și cămine de bătrâni. 57 la sută dintre germanii chestionați consideră că vaccinarea ar trebui să fie obligatorie pentru adulți, indiferent de profesie.

29 la sută dintre cei chestionați vor reguli mai dure în contextul pandemiei, o creștere de 16 la sută față de sondajul precedent, din luna octombrie. Aproape jumătate (46 procente) consideră că regulile care se aplică în prezent sunt în continuare adecvate, iar 23 la sută sunt de părere că acestea merg deja prea departe.

 

 

Sursă foto – dw.com